Pages

Thursday, April 14, 2011

Salam..
Susah betul takde internet kat rumah ni. Pegi CC petang2 lepas habis kuliah, dah lewat sgt. Pukul 10-11 dah di mesia. Dulu kami tarik internet dr jiran, tapi skrg dia dah taknak buat bisnes dah. CC yang jauh tu pun dah taknak bagi org tarik dari dia. Boleh je nak pakai broadband, tapi ready lah 150LE per month..huhh tak berbaloi buang duit ke situ

Mak ada dapat mesej iffah kan pasal rumah yg kami jumpa tu? Susah baru dapat jumpa yg proper. Rumah lain yang iffah aim tak sempat tengok lagi, dah di kebas org.

Mesej reply mak iffah terima waktu tgh buat deal dengan tuan rumah. Memang agak mahal la.. Tapi takpa lah.Boleh lagi kot revise budget sebab masa depan tak perlu lagi naik teksi pegi kuliah. & xda lif mak..

Iffah dah konfem ambik rumah tu. Tuan rumah tu bekas Hakim. Anak dia sorg doktor, sorg lagi akauntan. At least bolehla cakap english dengan dorg. Banyak jugak duit dia minta sebagai cagaran nak masuk rumah ni, tapi we'll try our best la to impress them with our ability to take good care of our house as we did before. Dorg ada bad experience with the previous tenant, habis rumah tu hancur oleh dorg, smpai bath tub pun boleh pecah..melompat ke apa jugak waktu mandi? Harap2 dapat duit tu balik hujung tahun nanti.

We'll be moving in next month, lepas selesai kerja cat mengecat & pembersihan oleh tuan rumah. Gambar pun nantilah iffah ambik n upload.

Hmm.. macam tulis surat dah. siapa2 yg terbaca ni sila panjangkan kepada mak n abah.
okeh!

5 comments:

syndia said...

ye ye, which house ?

AkUiStInI3 said...

alamak iffa, camana sy mau pnjgkan dengan mama ko ni..heheh...

DrNurolSainuri said...

syaza: ye ye bole suda kamu tumpang peti sejuk kakak.. tapi tingkat 5 la ..sempat kurus si nani mau ambil brg di esbok.hihi di samanoudy. sebelah ja dgn lorong baraka.

tinie: hehe tini.. panjang2kan la.i've read some of your post. bersabar ja la. cabaran lepas kawen kan.nanti lepas ada baby ada lagi cabaran lain. :)) all the best!

Sittaoctober said...

wah dapat rumah baru bah dia...di mana tuh? boleh kah jalan2 nanti ke sana ...erm

mak said...

hahaha
kesian iffah. Hope you have received my responses through the phone.
Sorry2 terlampau la lambat mak baca blog iffah ni.
Boleh la tu rumah tu. Tak da lift pun tak pa la... orang mesir ni tak da peraturan pulak kan pasal Lift!
Kalau di Malaysia, lebih 4 tingkat mesti sediakan lift.

 
Copyright (c) 2010 SUCCESFUL DOCTOR-TO-BE. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes and Direct Line Insurance.